Neaktiven življenjski slog za sabo pušča številne negativne posledice tako na našem fizičnem telesu kot duševnem zdravju. Ko temu prištejemo še pogosto izpostavljenost stresnim situacijam, dobimo dobitno kombinacijo fizičnih, doživljajskih in psihičnih ter socialnih motenj. Sodobni čas tako prinaša novo razumevanje zdravja, ki v formulo vključuje predvsem individualno odgovornost. Na svoje zdravje z odgovornim ravnanjem pomembno vpliva posameznik sam, poleg tega pa lahko veliko prispevajo tudi delovne organizacije, ki spodbujajo zaposlene k zdravemu življenjskemu slogu, gibanju in zdravi prehrani.


Aktivnost na delavnem mestu preprečuje številne deformacije sodobnega časa, ki ga povzroča sedenje in prav tako telo oskrbi s kisikom, ki je nujen za nemoteno umsko delo. Že s 15 minutno aktivno prekinitvijo dela pripomoremo k boljši koncentraciji in posledično večji storilnosti. Strokovno vodena aktivnost omogoča pravilno in varno aktivacijo mišic, ki pri sedečemu delu atrofirajo, kar posledično povzroča številna nelagodja in bolečine. Podatki o ekonomski upravičenosti programov promocije zdravja na delovnem mestu kažejo na visoko donosnost tovrstnih programov. Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu navaja, da vsak vložen evro v promocijo zdravja na delovnem mestu povrne 2,4 do 4,8 evra prek zmanjšanja stroškov bolniške odsotnosti, fluktuacije, višje produktivnosti in drugih učinkov. Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa (UKC Ljubljana) navaja, da se lahko med udeleženci programov promocije zdravja odsotnost z dela zmanjša za 12 do 36 odstotkov, Evropska agencija za izboljšanje življenjskih in delovnih pogojev Eurofound pa med koristmi programov promocije zdravja navaja zvišanje produktivnosti za do 20 odstotkov.

Za izvedbo aktivnega odmora udeleženec ne potrebuje športnih oblačil, prav tako nobenih rekvizitov, zato je izvedba enostavna, a hkrati prinaša izjemne učinke na telo. Program vključuje vaje razbremenitve hrbtenice, ravnovesja mišičnih skupin in aktivacijo atrofiranih mišičnih sklopov, ki povzročajo sodobne deformacije. Priporoča se izvedba med delavnim časom v času odmora, da prekinemo dolgotrajno sedenje in enostvano kar na delovnem mestu, le s klikom ste že povezani s kineziologom preko spletnega komunikatorja.

REŠITVE ZA PODJETJA

AKTIVNI ODMOR 

FITNES KLINIKA

KONTAKT

Vodno mesto Atlantis
Šmartinska 152
1533 Ljubljana
Tel. 041 367 441
urska@fitnesklinika.si

 

Sedež podjetja:

FITNES KLINIKA

strokovno svetovanje D.O.O.

Jagnjenica 25a

1433 RADEČE

DŠ 74576640

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Hvala!

PIŠITE NAM

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

© 2021 Copyright by Fitnes Klinika by Urska. All rights reserved

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Thanks for submitting!

LINKEDIN        TWITTER        FACEBOOK

Homepage